torstai 4. elokuuta 2016

Pientä takapakkia

If "plan A" didn`t work. The alphabet has more letters! Stay cool! 

Laiskottelukaveri

Heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla olin valmistautumassa ystäväni Katariinan kanssa tulevaan Porkkala swirun kisaan. Luvassa olisi ollut juoksua ja uintia kauniissa merimaisemassa. Maanantain yhteistreenin jälkeen huomasin, ettei kaikki ollut hyvin. Oloni tuntui väsyneeltä ja eipä aikaakaan kun huomasin, että kesäflunssa teki tuloaan. Kävin apteekista hakemassa mittavan "flunssanestoarsenaalin".  Poimin marjapensaasta herukoita suoraan suuhun, söin valkosipulia, inkivääriä, sinkkiä... lepäsin ja vaikka mitä... mutta lopulta mittasin kuumeen ja jouduin toteamaan, että olen kipeä ja kisahaaveet on haudattava. Harmitti suunnattomasti.

Siinä sitä sitten meni sairastaessa pari viikkoa...täysin hukkaan! Kesällä auringon paistaessa oli harvinaisen tylsää olla kipeänä. Toisaalta minulla jäi aikaa tehdä opiskelujuttuja ja kodin pikkupuuhia kuten kaappien siivousta. Eksyinpä myös verhokaupaan ja saan pian ripustaa uudet verhot! Ikkunan pesuakin suunnittelin... Huh! Onneksi olo alkoi jo tuntumaan paremmalta... Laskin päiviä Tahkon kisaan. Aikaa oli viikko.

Kun henki alkoi paremmin pihisemään lähdimme perheen kanssa kävelemään Kolvanan Uuron luontopolun. Rotkolaakso eli uuro sijaitsee Kontiolahden ja Enon rajamailla. Reitti on noin 4,5 km mittainen ja hyvin hoidettu opasteineen ja taukopaikkoineen. Reitin varrelta löytyy myös opastekylttejä alueen kasveista ja eläimistä. Etenimme reippaasti kävellen joten alueen biologia, geologia ja historia jäi opiskelematta. Uuron pohjalla kivikossa kulkee puro ja kävellessä oli mukava kuunnella veden solinaa ja lintujen ääniä. Reitti on luokiteltu haastavaksi johtuen rotkon pohjan kivikkoisesta ja louhikkoisesta polusta sekä korkeuserosta joka muodostuu rotkon pohjalta noususta. Sateella ja liukkaalla säällä en lähtisi reitille. Päivän sää oli aurikoinen eikä makkaran paisto kuulunut ohjelmaamme. Reippaasti edeten matkaan kului puolitoista tuntia. Oli mukava huomata kuinka koko perhe tykkäsi yhteisestä kävelylenkistä. 
Kolvanan uuro








Uuron lenkin lisäksi olen flunssan jälkeen tehnyt yhden yhdistelmätreenin ja käynyt kerran uimassa. Tänään kävin kevyesti pyöräilemässä. Seuraavaksi tulevien päivien ajan valmistaudun kisaan...aistin jo tunnelman. 
"Elän tässä ja nyt!"

Fingerporin varustehankintoja Tahkolle!?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti