maanantai 6. kesäkuuta 2016

Oikea suunta...

Toukokuussa matkasin ryhmämme yhteistreeneihin Helsinkiin. 
Ensin tapasin FIBACO:lla Juha Heikkisen.  Hän teki  minulle lihaskunto ja liikkuvuuskartoitukset. Onneksi tukirangan lihaksistosta löytyi poweria, mutta kyllä sieltä löytyi myös jumituksia. Muistaakseni joku on joskus sanonut että jumi on voimaa...  mutta hieman epäilen pitääkö sanonta kohdallani paikkaansa :) Jokatapauksessa sain Juhalta ohjeet liikkeisiin  joiden avulla pääsen vahvistamaan ja venyttämään kehoani.  




Treenin jälkeen menin kummitätini kanssa syömään, shoppailemaan ja iltalenkille. Laatuaikaa sanoisin.

Hyvin nukutun yön jälkeen kummitätini kyyditsi minut Mäkelänrinteen uimahallille, jossa alkoi Tahkoryhmällämme Juhan ja Sebastian Dannbergin vetämät treenit. Alkuverryttelyllä lihakset lämpimiksi ja vetreiksi ja sitten uimaan. Sebastian kuvasi uimistamme ja antoi jokaiselle henkilökohtaisia ohjeita. Ihailin  Sebastianin taitoa ohjata ja opettaa, sillä uimataidon taso oli ryhmäläisillämme hyvin erilainen ja hän pystyi ohjaamaan sekä isoja linjoja että pieniä yksityiskohtia  meitä kaikilta samanaikaisesti.

Alussa uintini näytti siltä kuin kärpänen olisi pudotettu vesilasiin. Se oli koomista ja samanaikaisesti hieman harmillista, sillä kuvittelin että uin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Puuh! Tuollaisella rimpuilulla matkan taittaminen kestää.... Sebastian jatkoi ohjaamista sinnikkäästi. Tee näin... Tunsitko? Oivalsitko? Hyvä! Jatka noin...  Uimaopetuksen loppupuolella kuvattu video näytti jo uimiselta. Voi kun tuo sama malli pysyisi mielessä myös kotona... into harjoitteluun oli ainakin löytynyt.


Tahkoryhmän uimaopetuksessa käytettiin parempaa pedagogiikkaa kuin FINGERPORIssa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti